Nieuws
 • 19-09-2019

  Truckrun 2019 wederom een dag om niet te vergeten

  GENDT – Afgelopen zaterdag reed voor de zestiende keer een enorme stoet van vrachtwagens en een aantal Amerikaanse politiewagens van de DAPD door Lingewaard en Overbetuwe. Liefst 128 wagens deden mee, met daarin 183 passagiers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die zo een fantastische avond beleefden. De stoet rijdt iedere jaar dezelfde route maar veranderd om het jaar van rijrichting. Zo reed de luidde karavaan dit jaar vanuit Gendt naar Doornenburg, Angeren, Huissen, Elst, Ressen, Bemmel en Haalderen. Van ver hoorde je ze al aankomen, waardoor er in alle dorpen flink wat toeschouwers uitliepen om het spektakel te aanschouwen. Dat spektakel begon echter al ’s middags in Gendt, waar alle vrachtwagens verzamelden op het Julianaplein. In lange rijen stonden de blinkend gepoetste kolossen opgesteld in afwachting van de avondrit. In Gendt komen de truckers na de tour door de regio ook weer terug. De rotonde op de Langstraat diende als keerpunt waarna de vrachtwagens elkaar tegemoet reden en het claxonneren werkelijk oorverdovend werd. In de cabines zag je - zeker op dit stuk van de route - dan ook enkel lachende chauffeurs én passagiers!

 • 05-09-2019

  Truckrun een dag vol beleving

  Gendt – De jaarlijkse Truckrun zal op zaterdag 21 september vanuit Gendt weer door heel Lingewaard en een klein stukje van de gemeente Overbetuwe trekken. Een groot aantal mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap zal daarmee weer een dag om nooit te vergeten beleven.

  Want zo’n ritje in de cabine van een vrachtwagen is natuurlijk enorm indrukwekkend, zeker als de schemer invalt ook alle lampjes aangaan en er hard getoeterd wordt om mensen al van ver te laten weten dat de stoet eraan komt. Net zoals ieder jaar zal de karavaan al in de middag samenkomen op het Julianaplein in Gendt. De hele dag zijn ze daar dan te bewonderen. Maar er is dit jaar nog meer te doen. De inmiddels welbefaamde Riefkoeken van CV De Waskniepers zullen ook weer aanwezig zijn. Verder zijn er ook muzikale optredens van DJ Piet Oostendorp van Eastvillage TD en in de avonduren van de band Vision. Waarnemend burgemeester Josan Meijers zal ook acte de préséance geven, zodat zij, om 18:00 uur, het startschot kan geven voor de rit. Dit jaar zal de vertrouwde route starten in de richting van Doornenburg, Angeren en Huissen, Bemmel en Haalderen volgen later op de avond als laatste. Rond 20:45 uur worden de wagens terugverwacht in Gendt waar nog een ereronde gedaan zal worden over de Langstraat.

  De organisatie nodigt iedereen uit om langs de route te komen zwaaien en/of in Gendt mee te genieten van het festijn. Sponsoring is ook nog mogelijk, neem daarvoor contact op via enjoy.transport@gmail.com

 • 08-12-2018

  Fijne feestdagen

  Fijne feestdagen!

 • 14-10-2018

  Iedereen bedankt

  Stichting Enjoy-Transport bedankt de sponsoren, chauffeurs, politie, BMA², verkeersregelaars en alle vrijwilligers die de 15e truckrun wederom tot een succes hebben gemaakt.

  De volgende truckrun zal plaatsvinden op zaterdag 21 september 2019. Inschrijving voor deze 16e editie is mogelijk vanaf 1 maart 2019. Denk eraan vol = vol.

 • 27-09-2018

  Vijftiende Truckrun bulderend succes

  GENDT – Afgelopen zaterdag reed voor de vijftiende keer een enorme stoet van vrachtwagens en een aantal Amerikaanse politiewagens van de DAPD door Lingewaard en Overbetuwe. Liefst 128 wagens deden mee, met daarin 183 passagiers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die zo een fantastische avond beleefden.

  De stoet rijdt iedere jaar dezelfde route maar verandert om het jaar van rijrichting. Zo reed de luidde karavaan dit jaar vanuit Gendt naar Haalderen, Bemmel, Ressen, Elst en Huissen. Van ver hoor je ze al aankomen, waardoor er in alle dorpen flink wat toeschouwers uitliepen om het spektakel te aanschouwen.
  Dat spektakel begon echter al ’s middags in Gendt, waar alle vrachtwagens verzamelen op het Julianaplein. In lange rijen staan de blinkend gepoetste kolossen opgesteld in afwachting van de avondrit. Ook stond hier een 14 meter lang hindernisbaan in de vorm van een vrachtwagen en was er een oude T-Ford uit 1919 touring Model T te bewonderen. In Gendt komen de truckers na de tour door de regio ook weer terug. De rotonde op de Langstraat dient als keerpunt waarna de vrachtwagens elkaar tegemoet rijden en het claxonneren werkelijk oorverdovend wordt. In de cabines zie je - zeker op dit stuk van de route - dan ook enkel lachende chauffeurs én passagiers.

 • 14-09-2018

  COOP Gendt bedankt!

  Danny Burgers overhandigd namens COOP Gendt aan Arie Moed de secretaris van Enjoy-transport een cheque ter waarde van €511,90.
  Het mooie bedrag is opgehaald door flessenbonnen te doneren voor het goede doel en COOP heeft het bedrag verdubbelt. 

  COOP Bedankt!

  De organisatie van de truckrun bedankt COOP Gendt voor deze bijdrage. 

 • 23-05-2018

  Truckrun 2018

  Op zaterdag 22 september 2018 zal de Truckrun weer door Lingewaard en Overbetuwe trekken. Aangezien de vorige editie een groots succes was is er ook dit jaar weer van alles te doen.  

  Ruim 135 lichamelijk- en/of verstandelijke beperkte mensen zullen in de avond een onvergetelijke avond beleven. Door in de cabine van een truck te stappen worden ze de koning(in) van de weg. Wat de run zo bijzonder maakt is het tijdstip. In de schemering komen de verlichte trucks namelijk nog indrukwekkender over dan normaal. 

  Vanaf het Julianaplein in Gendt zal de rit rond 18.00 uur vertrekken richting Haalderen. Tegen 20.45 uur worden de dieselmonsters weer in Gendt terugverwacht. Voor de volledige route verwijzen wij u naar tabblad route.

  Naast de rit zijn er overdag een hoop dingen te zien en te beleven. Vanaf 14.00 uur zal het Julianaplein volstromen met deelnemende vrachtwagens. In zaal Providentia spelen de barracuda's van de Karmel, in de Dorpstraat zullen CV de Waskniepers hun inmiddels beroemde riefkuchen verkopen en ook voor de kinderen is er vermaak. Een groot hindernisbaan van 14 meter lang in de vorm van een vrachtwagen. Daarnaast zal er een T-Ford uit 1919 touring Model T te bewonderen zijn.

  Wilt u ons helpen deze dag te sponsoren, stuur dan een mailtje naar enjoy.transport@gmail.com

 • 25-10-2017

  Sponsoren 2017 bedankt!

  Sponsoren 2017 bedankt!

 • 25-09-2017

  14de Truckrun bulderend succes

  GENDT – Afgelopen zaterdag reed voor de veertiende keer een enorme stoet van vrachtwagens en een aantal Amerikaanse politiewagens van de DAPD door Lingewaard en Overbetuwe. Liefst 126 wagens deden mee, met daarin 156 passagiers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die zo een fantastische avond beleefden. De stoet rijdt iedere jaar dezelfde route maar veranderd om het jaar van rijrichting. Zo reed de luidde karavaan dit jaar vanuit Gendt naar Doornenburg, Angeren, Huissen, Bemmel, Elst, Haalderen en Ressen. Van ver hoor je ze al aankomen, waardoor er in alle dorpen flink wat toeschouwers uitliepen
  om het spektakel te aanschouwen. Dat spektakel begon echter al ’s middags in Gendt, waar alle vrachtwagens verzamelen op het Julianaplein. In lange rijen staan de blinkend gepoetste kolossen opgesteld in afwachting van de avondrit. In Gendt komen de truckers na de tour door de regio ook weer terug. De rotonde op de Langstraat keert dient als keerpunt waarna te vrachtwagens elkaar tegemoed rijden en het claxonneren werkelijk oorverdovend wordt. In de cabines zie je - zeker op dit stuk van de route - dan ook enkel lachende chauffeurs én passagiers.

  Door Tom van Appeldoorn

 • 13-09-2017

  Veertiende editie Truckrun pakt ook dit jaar weer groots uit

  Gendt – Op zaterdag 23 september zal de Truckrun weer door Lingewaard en Overbetuwe trekken. Aangezien de vorige editie een groots succes was is er ook dit jaar weer van alles te doen.  

  Ruim 135 lichamelijk- en/of verstandelijke beperkte mensen zullen in de avond een onvergetelijke avond beleven. Door in de cabine van een truck te stappen worden ze de koning(in) van de weg. Wat de run zo bijzonder maakt is het tijdstip. In de schemering komen de verlichte trucks namelijk nog indrukwekkender over dan normaal. 

  Vanaf het Julianaplein in Gendt zal de rit rond 18.00 uur vertrekken richting Doornenburg. Tegen 20.45 uur worden de dieselmonsters weer in Gendt terugverwacht. Voor de volledige route verwijzen wij u naar tabblad route.

  Naast de rit zijn er overdag een hoop dingen te zien en te beleven. Vanaf 14.00 uur zal het Julianaplein volstromen met deelnemende vrachtwagens. In zaal Providentia speelt de band Barracuda's en zullen de Red Cherry Line-dancers optreden. In de Dorpstraat zullen CV de Waskniepers hun inmiddels beroemde riefkuchen verkopen. 

  Wilt u ons helpen deze dag te sponsoren, stuur dan een mailtje naar enjoy.transport@gmail.com.